De persoon achter Equi Dressage

Meer over Joyce Abraas

Joyce AbraasMijn naam is Joyce Abraas, ik ben als bitfitter gespecialiseerd in het vak van biomechanisch bitfitten, opgeleid door Karin Toetenel van 2FitHorses. Vanaf jonge leeftijd in aanraking gekomen met de paardensport, verzorgde de shetlandpony van de dierenarts in de buurt. Regelmatig klom ik op z’n rug en crosste dan met hem over de weilanden. Op 10-jarige leeftijd begon ik met paardrijden bij manage Bemelmans in Vaesrade. Hier werd mijn eerste pony gekocht genaamd Just Chimento. Deze pony was een verrassing voor iedereen: van manegepony naar een gouden topper!

Met mijn huidige paarden probeer ik zelf ook het hoogst haalbare doel na te streven op een respectvolle manier die, zowel voor mij alsvoor  mijn paarden, te begrijpen is. Elk paard heeft een ander karakter en ‘handleiding’, daarom vind ik het belangrijk elk paard individueel te benaderen.  Het is geweldig om te zien hoe een paard kan transformeren en er kwaliteiten naar boven komen die voorheen niet zichtbaar waren.

Ik haal veel energie en plezier uit het motiveren en inspireren van ruiters. Dit is een van de redenen dat ik ruiters wil begeleiden op weg naar de juiste equipment voor hun paard. Ik geloof dat de prestaties van paard en ruiter onder andere zeer afhankelijk zijn van de juiste equipment. Wanneer bit, zadel, hoofdstel en/of kopstuk niet kloppen, zal nooit het optimale bereikt kunnen worden. Het gevolg van onjuiste equipment kan zelfs schade voor het paard opleveren. Vandaar dat ik graag mijn kennis deel met ruiters en paardeneigenaren.  Als biomechanisch bitfitter wordt naar de gehele aanleuning en aanspanning van het in beweging gaande paard gekeken.

Resultaten: 6 x Limburgs Kampioen  en  5 x Nederlands Kampioen

Overzicht gerelateerde opleidingen:

  • September 2017 – april 2018: Opleiding tot bitfitter bij Karin Toetenel 2fithorses
  • Oktober 2016 – april 2017: Individueel traject focus, corestability training en ademhaling in Tilburg
  • Augustus – december 2016: Zelfbewustwording training bij Inzicht in Rotterdam
  • April 2016: Flexchair Training met Saskia Heijkants
  • Maart 2016: Educatieavond “De bespiering van het paard” (KNHS)
  • November/december 2014: Mentale training voor paardensporters (KNHS)

Meer informatie of een afspraak inplannen?

Maak een afspraakMaak een afspraak